100žena Du-Kuna

Tradicionalni uspon “100 žena na Sniježnici”

Posted on Posted in Putopisi

Povodom međunarodnog dana žena,

Hpd Sniježnica i ove godine organizira tradicionalni uspon na Sniježnicu.

 

Osnovne informacije:

 

Obavezna prikladna odjeća/obuća i dovoljne količina vode/hrane za sve sudionike uspona povodom Međunarodnog Dana žena u subotu 09.03.2018.
Kao i prošlih godina, okupljamo se ujutro u 08:50 h u Kuni Konavoskoj (kraj info table) gdje će vas dočekati Sniježničari i uz pratnju članova Gorske službe spašavanja ćemo zajedno poći na vrh Sniježnice (vrh SvIlija 1234 m) gdje ćemo se grupno slikati i družiti.

Na samom vrhu slijedi grupno fotografiranje kao i pauza (zavisno o vremenskim uvjetima). Pri povratku sa vrha ne vraćamo se skroz istom stazom, već jedan dio ide preko livada na istoćnoj strani, gdje ćemo svratiti na još malo druženja. Do vrha treba otprilike dva sata laganog hoda dobrom utabanom makadamskom planinarskom stazom. Molimo vas da pripazite kako ćete i gdje parkirati jer je selo dosta skučeno. Roditelji koje vode malu djecu također nek duplo pripaze kako na opremu tako i na samu razigranu djecu. Vođenje kućnih ljubimaca poput pasa je dozvoljeno ali je obavezna i uzica zbog drugih pasa i sudionika uspona. U slućaju nepogodnih vremenskih uvjeta organizator zadržava pravo otkazivanja uspona zbog sigurnosnih razloga. Izlet tj uspon je na vl. odgovornost. Sudjelovanje i hodanje uz pratnju HGSS-a i volontera podrazumijeva i pridržavanje određenih pravila.  Nema organiziranog prijevoza do Kune. Dolazak velikim autobusima nije poželjan jer se autobus ne može okrenuti u selu.

 

Tradicionalni uspon na Sniježnicu povodom Međunarodnog dana žena ove godine ima i humanitarni karakter jer ćemo skupljati donacije za našega sugrađanina, gospara Stijepa Sutića (kupnja električnih kolica).  IBAN: HR3823400093111638295

 

Ukratkooooo to je to!

 

Nadamo se lijepom vremenu i ugodnom druženju!

Nema nas đe ne dođemo!

 

PROGRAM:

 

8:50 okupljanje u Kuni Konavoskoj.

Pozdrav sudionicima.

9:00 početak uspona Kuna – Sv.Ilija

11:00 dolazak na vrh

Na vrhu je tradicionalna zajednička fotografija, pauza i povratak preko livada.

Očekivan kraj programa na livadi oko 16:00 (prije zalaska sunca).

Naravno sve ovo je podložno promjenama zbog vremenski uvjeta.

 

Radujemo se vašem dolasku,

Hpd Sniježnica

100žena Du-Kuna