markiranje (1)

Radna akcija

Posted on Posted in Markacistički

HPD Sniježnica, odnosno Markacistički odsjek je organizirao akciju markiranja i čišćenja staze od Mihanića do Kune 18.-19.03.2017.

 

Penila, kantice sa bojom, motorne pile, nožice, kosjerići, drača, oborena stabla, grmovi različitih oblika… & nas 15tak  pod budnim Zoranovim okom “naoružani” do zuba iz više udarnih smjerova  očistili smo i obnovili izbijedile markacije na stazi koja kreće iz Mihanića uzbrdo prema Kuni tj prema livadama iznad sela. U planu je ovih dana obnoviti i markacije sve do vrha Sniježnice a kasnije i dalje preko grebena za malo ekstremnije planinare i trekere

Naravno i zamezilo se ponešto uz markacije. Mariove polpete kako vegetarijanske tako i mesne bile su pun pogodak za iscrpljene markaciste.

Sve je bilo tiho i opuštajuće u vrijeme „objeda“  dok zvuk pile ali ne one naše nije zaparao blaženu tišinu! Svježe markiranom stazom protutnjao je biker Lolo sa svojim kroserom koji je malo padao lijevo malo desno da bi ipak prošao kroz kamenjar dalje uzbrdo!  Svakako: “Nema nas đe ne dođemo”…. i pokoju stazu ne markiramo! Nastavak slijedi!