IMG_1240

Vrgoračke jagodice 2022

Posted on Posted in Istaknute vijesti, Izleti, Putopisi

Dani hrvatskih planinara 27. – 29. svibnja 2022. u Vrgorcu

HPD Vrgorac ove je godine bio domaćin Dana hrvatskih planinara.  Središnje mjesto svih događanja bio je Gradski park u Vrgorcu.

U prostoru parka postavljeno je mjesto za podjelu hrane i pića te pozornica. Organiziran je i kamp za planinare koji noće u šatorima a moglo se prespavat i u sportskoj dvorani kao i u lokalnom hotelu po sniženim cijenama.  Središnja svečanost održala se također u parku u subotu 28. svibnja u 18:00 sati.  Cijeli taj vikend za sve sudionike bili su i organizirani  usponi po Vrgorskom gorju i na Biokovu.                                                                             —

Nekoliko naših članica tkz “Vrgoračkih jagodica” 🙂  pohodile su Dane planinara i vratile su se pune utisaka.  Kao što obično i bude na takvim skupovima u prirodi bile je tu puno pozitivne energije, dobrog raspoloženja, smijeha i zajedništva. Doživjele su se  nova poznanstva priče i iskustva.  Svi sudionici su lijepo dočekani a organizacija je bila na nivou.  Preko razglasa sa pozornice uspio ih je naći i Šime.

Od ponuđenih izleta i uspona odabrale su uspon na Drveničke stine stazom Alberta Fortisa s nastavkom na vrh Sokolić.  Na samoj stazi bilo je poprilično sparno i vruće ali laganijim tempom došlo se uspješno do vrha. Najmlađa od pet cura bila je mala Luce, koja je sa svojih sedam godina bez prigovora sve odradila i uspela.  Pohvale svim volonterima i vodičima kao i članovima Hpd Vrgorac na uloženom trudu!

Nema nas đe ne dođemo!  🙂

 

IMG_1243

IMG_1237

IMG_1239

IMG_1241

IMG_1242

IMG_1236

 

 

IMG_1245

IMG_1233

IMG_1235

IMG_1240

 

potres