DSC_0831

Rekordno na Sniježnici

Posted on Posted in 100 žena na Sniježnici, Istaknute vijesti

Povodom Međunarodnog Dana Žena, na sada već tradicionalnom usponu koji organizira HPD Sniježnica, na 1234m n/v visok vrh Sniježnice ove subote je sudjelovalo do sada rekordan broj žena.

Usprkos dosta vjetrovitom danu čak 290 žena je u organizaciji Hpd Sniježnice uspelo najviši vrh juga Hrvatske. Vrh Sv Ilija iznad Konavala bio je subotnja „špica“ za stotine izletnika. Mlado i staro je planinarilo i borilo se sa na nekim mjestima i orkanskim udarima bure. Osim rekordnog broja žena, sudjelovalo je i skoro stotinu muškaraca koji su se brinuli da im žene, cure i prijateljice ne odnese vjetar. Na sreću niti jednu od sudionica nije odnijela bura. Najmlađi sudionik imao je niti dvije godine dok je najstarija sudionica imala 73 godine. Nakon burnog uspona slijedio je mali planinarski domjenak tj grah/kobasice na jednoj od livada.

Zahvaljujemo svim volonterima, partnerima i sponzorima koji su pomogli u organizaciji samog uspona: TZ Konavle, Du Motion, Gorska služba spašavanja, Konoba Tomislav, Pekarnica Peco. Bravo svi i vidimo se i dogodine, poručili su iz HPD-a Snježnica.

20170311_112001