SnježnaSniježnica (1)

HPD SNIJEŽNICA & snježna Sniježnica

Posted on Posted in Izleti

Planinari Hpd Sniježnice iskoristili su sunčanu nedjelju i po ko zna koji put uspeli Sniježnicu (1234 m/nv) međutim za razliku od prošlog uspona prije 15tak dana kada je to bio lagani izletić ovaj put je već trebalo imati malo otporniju obuću i odjeću. Iako je bio divan sunčan dan sa laganim vjetrom temperatura se po slobodnim procjenama spustila do nama impozantnih -15 stupnjeva.

Uspavana Kuna konavoska odakle kreće uspon kao da je negdje u Švicarskoj a ne na jugu u Konavlima, cijela je prekrivena laganim bijelim pokrivačem a na  stazi prema vrhu bilo je negdje više a negdje manje snijega i leda dok je velika lokva bila cijela zaleđena tako da su neki Sniježničari malo i proklizali na njome, odradili nekoliko pirueta i nastavili prema ledenom vrhu.  Na vrhu ovaj put nije bilo previše zadržavanja a ni fotografiranja jer je bilo ledeno. Pao je brzinski pogled prema okolnim bijelim planinama i pučini a onda trk u zavjetrinu.

Nemamo Snježnu kraljicu ili Snow Queen Trophy kao u metropoli ali zato ponekad imamo snježnu Sniježnicu koja je u istom trenutku i romantična i opako ledena…  pa zato oprez!